Työntekijä kertoo

NIMI: Riikka Hägglund
TYÖNANTAJA: HR Solutions Oulu Oy
ASIAKASYRITYS: Avecra Junapalvelut Oulu
TYÖTEHTÄVÄ: Junatarjoilija
TYÖSUHDE ALKANUT: 2 / 2012

Riikka Hägglund työskentelee Avecra Oy:n junapalveluilla junatarjoilijana. Työt Riikka on aloittanut Avecralla helmikuussa 2012.

Riikka huomasi Mol-sivustolla Hr Solutionsin työpaikkailmoituksen helmikuun alussa. Tehtävä herätti Riikan mielenkiinnon, koska junatarjoilijan työ vaikutti eksoottiselta aiempiin ravintola-alan tehtäviin verrattuna. Vaihteleva työ asiakaspalvelun parissa sai Riikan innostumaan tehtävästä niin, että työhakemusta laatiessaan sanoi miehelleen, että hakee tässä tulevaan työpaikkaansa.

Itse hakuprosessi eteni todella nopeasti ja kutsu haastatteluun Hr Solutionsille tuli hyvin pian hakemuksen lähettämisestä. Jatkohaastattelu Avecran ryhmäesimiehen kanssa samalla viikolla vahvisti käsitystä työtehtävästä ja työsopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Riikka pääsikin aloittamaan vuorot miltei saman tien. Riikka näkee Avecran ehdottomana vahvuutena ammattitaitoisen taustaorganisaation. Junatarjoilijan tehtävä on hyvin kurinalaista ja sääntöjä on paljon, mutta Riikan mielestä juuri se mahdollistaa asioiden toimivuuden ja palvelun tasalaatuisuuden.

Riikka tuntee, että tavanomaista työpäivää ei junatarjoilijan tehtävässä ole. Vuoroissa tapahtuu paljon ja kaikki on mahdollista. Asiakkaat ja työkaverit vaihtuvat ja kalustokin saattaa vaihtua seuraavalle vuorolle, eli ravintolavaunutyyppi määrittelee myös osaltaan päivän työtehtävät. Työtehtävät ja työajat ovat juuri sopivat Riikalle tässä elämäntilanteessa ja hän on niihin erittäin tyytyväinen. Helposti toistuviin rutiineihin leipääntyvänä ihmisenä hän nauttii nykyisestä työtehtävästä, vaihtuvista maisemista ja asiakkaista.

Junatarjoilija-uran alkuajoilta huippuhetkenä Riikka pitää sitä kun oppi työskentelemään myyntikärryjen kanssa. Raskaiden kärryjen kanssa toimiminen ahtailla junan käytävillä on haastavaa ja työskentelyä helpottaa hyvä perehdytys ja muutamien niksien sisäistäminen. Parhaina asioina työssään Riikka pitää sitä, että asiakkaat ovat pääasiassa liikkeellä hyvällä fiiliksellä. Pitkän työpäivän päätteeksi on aina hienoa huomata kuinka paljon asioita tuli tehtyä ja jättää ravintolavaunun työpiste hyvässä kunnossa seuraavalle vuorolle. Junatarjoilijan työssä pitää Riikan mukaan olla ehdottoman sosiaalinen ja tulla kaikkien kanssa hyvin juttuun. Positiivinen perusluonne pitää olla ja haasteet pitää ottaa vastaan positiivisesti. Paineensietokykyä ja oma-aloitteisuutta tarvitaan, koska osan ajasta on vastattava yksin asiakkaiden viihtyvyydestä ravintolavaunussa.
NIMI: Jonathan Risku
TYÖNANTAJA: Avecra Oy
TYÖPISTE: Ravintola Eliel
TYÖTEHTÄVÄ: Ravintolapäällikkö
TYÖSUHDE ALKANUT: 11 / 2010

Jonathan Risku työskentelee Avecra Oy:n Ravintola Elielissä Helsingin keskustan rautatieasemalla. Työt Jonathan on aloittanut Avecralla marraskuussa 2010. Jonathan on edennyt urapolkua pitkin kahden vuoden aikana ripeää vauhtia. Ensikosketus Avecraan tapahtui Pullman Barissa, jossa Jonathan työskenteli vuoden, ennen siirtymistään Ravintola Elielin vuoro-päälliköksi. Nykyään hän toimii Elielin ravintolapäällikkönä vastaten ravintolan päivittäisestä toiminnasta ja tuloksesta.

Työpaikan löytyminen Avecralta tapahtui nopeasti Hr Solutionsin välityksellä. Avecra oli Jonathanille entuudestaan tuntematon yritys ja työnantaja. Mielenkiintoinen työpaikkailmoitus herätti kiinnostuksen ja kutsu haastatteluun tuli ripeästi. Rekrytointiprosessi eteni tehokkaasti ja työt pääsivät alkamaan nopeasti. Jonathan kokee saaneensa erittäin hyvää perehdytystä työhön ja tuotteisiin, parhaiten hänen mukaansa työstä oppii kuitenkin käytännössä itse suorittamalla. Oma kiinnostus ja aito halu oppia asioita ovat Jonathanin mielestä tärkeintä uuden työntekijän aloittamisessa.

Jonathan kokee Avecran miellyttäväksi, monien mahdollisuuksien taloksi, jossa omalla tekemisellä voi aidosti vaikuttaa omaan työhönsä. ”Saman katon alla on monta eri työpistettä ja työtehtävää” kertaa Jonathan. Siirtyminen pisteestä toiseen kävi Jonathanilla itsellään kivuttomasti ja helposti ja tämä saakin kiitosta häneltä. Myös Avecran systemaattisesti järjestämät koulutusmahdollisuudet työntekijöilleen keräävät Jonathanilta kehuja. Jonathan itse on päässyt mukaan Avecran omaan oppisopimuskoulutusryhmään, josta valmistutaan hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimieheksi.

Esimiehenä työskentelevä Jonathan haluaisi jatkossakin nähdä hyvien tyyppien hakevan töihin Avecralle eri tehtäviin. Hänen mielestään tärkeitä ominaisuuksia uusille rekrytoitaville työntekijöille ovat avoimuus, sosiaalisuus sekä aito kiinnostus ja halu tehdä juuri kyseistä työtä, juuri siinä paikassa.